Представяне на „В такива следобеди“ – дебютната книга с поезия на Теодора Лалова | Международен филологически форум
philol.forum@uni-sofia.bgСп. "Филологически форум" - хуманитарно списание за млади изследователи на Факултета по славянски филологии е вече в Scholar One!

Представяне на „В такива следобеди“ – дебютната книга с поезия на Теодора Лалова

Posted in: Новини Started by

Представяне на „В такива следобеди“ – дебютната книга с поезия на Теодора Лалова

Екипът на списание „Филологически форум“ има удоволствието да Ви покани на онлайн премиерата на „В такива следобеди“ – дебютната стихосбирка на Теодора Лалова.

 

 

Теодора Лалова е родена през 1992 г. Завършва право (2016) в СУ “Св. Климент Охридски” и магистратура “Международно и европейско бизнес право” (2018) в Льовен, Белгия. Понастоящем е докторант в Католическия университет на Льовен. Нейни стихотворения са публикувани на български и на английски език в “Кръстопът”, “Литературен вестник”, „Творческа библиотека“, „Литернет“, “Кадър 25”, “Литературен клуб”, “Porridge magazine”, “Re-side” и др. Сред авторите е на “The Circle 19: a Brussels Anthology” (IDLE TIME PRESS, LLC, 2019) и “Антология за съвременна българска поезия. Том 1: Зоната” (АРС-Благоевград, 2017). През 2016 г. е удостоена с Голямата награда за поезия на Десетия национален литературен конкурс на фондация „Св. Климент Охридски“, както и с втора награда в XXXIII издание на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“. Лауреат е на Националната награда „На слънце време” за впечатляващ дебют в поезията на автор, неиздал първа книга, и неин носител за 2016 година.

За книгата ще говорят д-р Александър Христов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, авторът Теодора Лалова и нейният издател – Валентин Дишев. Специално участие ще вземат преводачите Калин Петков, Габриела Манова и Джейсън Х. Спинкс. Модератор на събитието ще бъде Николай Генов.

Срещата ще се проведе на 26.10.2021 (вторник) от 19:00 часа в Google Meet: https://meet.google.com/sfc-tbpa-zhe

Тя е част от инициативата на редакционния екип на сп. “Филологически форум” – “Аудитория ФФ”.