Конкурс за годишните награди на Съюза на преводачите | Международен филологически форум
philol.forum@uni-sofia.bgСп. "Филологически форум" - хуманитарно списание за млади изследователи на Факултета по славянски филологии е вече в Scholar One!

Конкурс за годишните награди на Съюза на преводачите

Posted in: Новини Started by

Конкурс за годишните награди на Съюза на преводачите

Обявен е конкурсът за годишните награди на Съюза на преводачите в България

 

Уважаеми издатели, критици, ценители на добрия превод,

Съюзът на преводачите в България (СПБ) Ви кани да направите своите предложения за Годишните национални награди на СПБ за превод в различни области и категории.

За Ваше улеснение и в услуга на журитата прилагаме формуляр за заявка в .doc формат.

Наградите на СПБ се връчват всяка година на Международния ден на преводача, 30 септември.

Номинират се произведения, издадени между 01 юли 2021 и 30 юни 2022 г.

Според чл. 3 (6) от Правилника носител на награда за конкретен превод може да бъде номиниран отново след период от три години. Информация за носителите на награди от предишни години е налична на сайта на СПБза 2019, 2020 и 2021 г.

Краен срок за подаване на заявки: 10 юли 2021 г., на e‑mail: office@bgtranslators.org.

Попълненият формуляр следва да е придружен от: 1. номинирания превод – или в електронен вариант и като книжно тяло в един екземпляр (за предпочитане е този вариант), или само като книжно тяло в три екземпляра, два от които се връщат след конкурса; 2. оригиналния текст в електронен или в хартиен вариант (който също се връща впоследствие).

За всяко номинирано от издател или институция заглавие се внaся такса от 30 лв. за рецензирането му (на сметката на СПБ, посочена във формуляра), а за индивидуални предложения от отделни лица – 15 лв. При номиниране на превод от български на чужд език таксата се удвоява поради необходимостта от допълнително експертно оценяване.

За въпроси и уточнения: тел. 0877 150 993.