Да помогнем на Митко: благотворително четене | Международен филологически форум
philol.forum@uni-sofia.bgPhilological Forum - Journal in Humanities for Young Scholars - is already in Scholar One!

Да помогнем на Митко: благотворително четене

Posted in: Без категория, Новини Started by

Да помогнем на Митко: благотворително четене

Уважаеми колеги и приятели,

Каним ви на благотворително четене за Димитър Михайлов, което ще се проведе в сряда, 15.05, от 18 часа в „Яйцето“ (Ректората на Софийския университет).

Димитър Михайлов

Димитър е баща на две деца, наш колега – филолог, доктор по руска литература. Болен е от рядък вид рак – сарком на Юинг, който причинява заболяване на костите и тъканите. В България лечението на тази болест е невъзможно поради липса на конкретни лекарства, нужни за стартиране на химиотерапията. В момента е в клиника в Австрия, където лекарите успяват да поддържат състоянието му, но за да продължи лечението си и за да има повече шансове, са му необходими допълнителни средства, с които той и семейството му не разполагат. (Повече информация можете да намерите тук: https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-mitko-467) А ние ще се опитаме да помогнем колкото можем.

В четенето участие ще вземат изтъкнати и млади поети и преводачи, сред които: проф. Людмил Димитров, Иван Ланджев, Николай Генов, доц. Добромир Григоров, проф. Амелия Личева, Яница Радева, Веселин Геренов, Андриана Спасова, Теодора Тотева, Поли Муканова, Александър Христов, проф. Владимир Сабоурин, Владимир Левчев, Теодора Цанкова, Николай Бойков, Елена Борисова, Хайри Хамдан, Марин Бодаков, Симона-Алекс Михалева, групата от поетически клуб „Аудитория 148“, Мартин К. Илиев и др.

Входът е свободен!

В залата ще сложим кутия, в която всички, които биха искали да помогнат, ще могат да направят това със сума, която те ще определят. В края на събитието ще видим каква сума се е събрала и още на следващия ден ще я преведем по сметката, която ни е предоставена от семейството.

Заповядайте!

Нека покажем, че с думи могат да се променят съдби и да се спасяват животи!

Дарителска сметка, предоставена ни от Димитър Михайлов:

дарителска сметка